Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

10η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ


                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο στις 8.15 μ. μ. στο Κιέριον

Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ  ΖΩΗΣ
ΜΕ  ΤΗ 10η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ


ΓΙΑ 18 ΜΕΡΕΣ
       Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, για τρίτη συνεχή ημέρα, Σάββατο  3 Μαρτίου 2018  στις 8.15 μ.μ , στην αίθουσα εκδηλώσεων του HOTEL KIERION, η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.  
Ο κορυφαίος  χορωδιακός Θεσμός του Νομού μας για 36 χρόνια καταφέρνει   και  κρατά ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές  κύρος και στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός-πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.
Μετά από δέκα (10) χρόνια παρουσίας , δυναμώνει και καθιερώνεται ως χορωδιακός θεσμός λόγω της μεγάλης συμμετοχής Σχολικών Χορωδιών, αλλά και της ανταπόκρισης του κοινού.
       Παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου, ο παρουσιαστής του Φεστιβάλ Αλέξης Κωστάλας, θα δώσει και πάλι  στο πρόγραμμα της τρίτης  ημέρας τις όμορφες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές του παρεμβάσεις.
 Η παιδική φωνή κατάλληλα δουλεμένη αποθεώνεται κάθε βράδυ σε δίφωνα-τρίφωνα ακόμη και τετράφωνα τραγούδια σε ένα Φεστιβάλ που έχει ως στόχο να παρεμβαίνει στην ουσία της αισθητικής αγωγής.  Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα.   
Στόχος της διοργάνωσης  είναι και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Ως εκ τούτου το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς  και Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία και Σερβία τον Απρίλιο ) και ιδιαίτερα στο σημαντικό Μουσικό – Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ που περιλαμβάνει και CORSI ESTIVI MUSICALI, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2018.
          Η διοργάνωση αποτελεί το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής, με τη συμμετοχή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4500) νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό   και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 17Μαρτίου 2018.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, όπως και κάθε χρονιά τελεί  υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

3η ΗΜΕΡΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ 3/3/2018-ΩΡΑ  8.15μ.μ. ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΗΟTEL ΚΙΕRΙΟΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
 1) Χορωδία  1ου Γυμνασίου Χορτιάτη Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της Τσέλιου Σταυρούλας
2) Χορωδία 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων υπό τη διεύθυνση της Αβραμίδου Κατερίνας
3) Χορωδία   Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου Λακωνίας υπό τη διεύθυνση του  Καριοφύλλη Μαρίνου
4) Ορχήστρα  Μοντεσσοριανών Σχολείων  υπό τη διεύθυνση της Θεοδωρίδου Ρεβέκκας
5) Χορωδία 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Μεσολογγίου υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Βλαχογιάννη
6) Xoρωδία  Μουσικού   Σχολείου  Καρδίτσας  υπό την   διεύθυνση  του Μιχάλη  Ζαχαρτζή.
Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

Ώρα έναρξης: Καθημερινές & Σάββατο στις 8:15μ.μ &
                              Κυριακή στις 12: 15 μ. μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: HOTEL KIERION,MOUZAKI PALACE ,KTHMA ΧΑΛΙΛΗ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA  FIAMMA ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΟΤΟΠΙ
ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου