Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Σύγχρονοι Έλληνες και Χριστιανισμός

Διαπιστώνουμε συχνά μια σύγχυση και μια προκατάληψη να διακρίνει τους σύγχρονους Έλληνες αναφορικά με την αλληλεπίδραση των αρχαίων προγόνων μας και του αρχαιοελληνικού πνεύματος από την μια και τον Χριστιανισμό από την άλλη.
                                                       
Υπάρχει ένα ..... μίσος θα έλεγα σε πολλούς Έλληνες κατά του χριστιανισμού και ένα κόλλημα με τους αρχαίους Έλληνες. Δεν βλέπουν τα καλά του Χριστιανισμού και δεν βλέπουν τα άσχημα των αρχαίων. Κόλλημα, κυριολεκτικά.

Πολλές κατηγορίες εκατέρωθεν και μένος από τους δε ενάντια στους μεν και το αντίστροφο. Οι οπαδοί του 12θεου και του αρχαιοελληνικού πνεύματος κατηγορούν τους Χριστιανούς για καταστροφές ναών  και διώξεις πιστών. Στην δε Χριστιανική ιστορία έχουμε αναφορές για διώξεις ιδιαίτερα έντονες και άγριες σε κάποιες περιπτώσεις.

 Οι πολιτικές σκοπιμότητες και οι προσωπικές εμπάθειες είναι πιθανόν να συνιστούν τους κυριότερους ενόχους. Τόσο το αρχαιοελληνικό πνεύμα, διδασκαλία και φιλοσοφία όσο και ο πυρήνας του Ιδρυτή της Χριστιανικής πίστης διέπονται από ανεξιθρησκία και το βαθύτερο νόημα της διδασκαλίας τους είναι η Αρετή και η Αλήθεια.

Πολλοί σύγχρονοι Έλληνες καταφέρονται με μανία εναντίων των Χριστιανών και του Χριστιανισμού ενώ δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου κανείς Έλλην ορθόδοξος να καταφέρεται με μανία εναντίων του αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Όλοι μας πρέπει να νιώθουμε και Έλληνες και περήφανοι για τους προγονούς μας.

Ένας φίλος πρόσφατα κατηγόρησε τον πρώιμο χριστιανισμό σαν υπεύθυνο για την  δεύτερη μεγαλύτερη γενοκτονία που αφορά τους Έλληνες (από τους χριστιανούς). Για την ιστορία, η πρώτη και σημαντικότερη γενοκτονία αφορά τους γηγενής πληθυσμούς της Ν κ Β Αμερικής υπό των πολιτισμένων ευρωπαίων και η δεύτερη μεγαλύτερη γενοκτονία προκλήθηκε από τους άγγλους οι οποίοι έβαλαν σε διαμάχη Παραγουάη και Ουρουγουάη και χαθήκαν τα ¾ του πληθυσμού της Παραγουάης. Μια τρίτη μεγάλης κλίμακας εγκληματική ενέργεια ήταν αυτή σε βάρος των κάτοικων της μαύρης ηπείρου. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αρπάχτηκαν και από την μια στιγμή στην άλλη έγιναν αντικείμενα των πολιτισμένων ευρωπαίων.

Ο φίλος, μου έστειλε ένα κείμενο έχοντας σαν τίτλο το ‘ευλογείτε’ με προφανή τον ειρωνικό σκοπό. Θα ήθελα να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι είναι λάθος να ειρωνευόμαστε και να ‘παίζουμε’ με την οποιαδήποτε θρησκεία τις λέξεις και τα σύμβολα της. Είναι υποχρέωση όλων μας να σεβόμαστε την κάθε θρησκεία, τους πιστούς της και τα σύμβολα της.
Το αν υφίσταται θέμα γενοκτονίας των ελλήνων υπό των Χριστιανών είναι ένα σοβαρό θέμα και θα πρέπει να διαλευκανθεί. Ερχόμενοι στο θέμα μας:
Ποια θρησκεία είναι πραγματικά ζωντανή;
Μάλλον δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη. Ο Χριστιανισμός όσο υπάρχουν Παισιοι και Πορφυριοι θα είναι αυταπόδεικτα η μόνη ζωντανή θρησκεία. Εκεί μέσα σίγουρα συναντά κανείς και πρόσωπα χαμηλής ποιοτικής στάθμης. Από την άλλη όμως υπάρχουν και θα υπάρχουν Άγιοι, απόδειξη της ζωντάνιας και της μοναδικότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο Ιησούς και η διδασκαλία του
Συνήθως οι εχθρικά διακείμενοι κατηγορούν τον χριστιανισμό γενικά και αόριστα ή ειδικότερα τους χριστιανούς. Τους ανθρώπους μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για πολλά, επειδή όμως τα βέλη πλήττουν την αξιοπιστία και την πρόθεση του Χριστιανισμού και ως εκ τούτου τον ιδρυτή, έχω πολλές φορές απευθύνει το ερώτημα:
Τι ακριβώς λέει λάθος; Τι είναι στραβό κ λανθασμένο στην διδασκαλία του Ιησού;
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας ενημερώσει κάποιος αναγνώστης αν και εφόσον έχει εντοπίσει κάτι άδικο και λανθασμένο στην διδασκαλία του Ιησού.
Εκατέρωθεν διωγμοί
Όμως ενώ υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές για διώξεις χριστιανών τους πρώτες αιώνες, τελικά τα πράγματα φαίνεται ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Προφανώς έχει δημιουργηθεί μια παραφιλολογία σε αυτό το τεράστιο θέμα. Δεν φαίνεται να υπάρχουν αρκετές αποδείξεις περί αυτού.
Και μετά τις διώξεις των χριστιανών περνάμε στις διώξεις των Ελλήνων 12θεοιστων. Φήμες και παραφιλολογία μάλλον προσπαθούν να ρίξουν σκοτάδι σε ένα εξαιρετικά λεπτό θέμα. Φήμες για θανάτους, στέρηση περιουσιών και εξανδραποδισμοί. Υπάρχουν ιστορικά στοιχεία και αποδείξεις; Υπάρχουν τεκμήρια και ονόματα και καταγεγραμμένες πράξεις που να καταδεικνύουν και να αποδεικνύουν ότι όντως έγιναν όλα αυτά;  Έχουμε ακούσει και διαβάσει για σχεδόν 6 αιώνες διωγμών και εξανδραποδισμών. ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;
Υπάρχουν νόμοι και κώδικες, έτσι λένε τουλάχιστον, εκδιδόμενοι στα χρόνια του βυζαντίου με σαφείς προτροπές ίσως και απειλές προς τους 12θεoιστες να αλλάξουν πίστη, και πιθανόν να είναι έτσι. Υπάρχουν όμως καταγεγραμμένες σφαγές, απώλειες περιουσιών, εξανδραποδισμοί; Υπάρχουν ντοκουμέντα με όλα αυτά; Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε αποδείξεις.
Η Αλήθεια βεβαίως είναι απλή: Αυτοκράτορες και Επίσκοποι (που όπως φαίνεται και σήμερα δεν είναι και οι αγιότεροι) για πολιτικούς και άλλους λόγους έβγαζαν νόμους και φιρμάνια. Εκφοβισμοί κα απειλές μπορώ να φανταστώ ότι υπήρχαν. Δεν μπορώ σε καμιά των περιπτώσεων να φανταστώ ένα Παϊσιο και έναν Πορφύριο να καταστρέφουν ναούς αρχαιοελληνικούς και να οδηγούν στοίφη με μανία εναντίων απλών ανθρώπων. Οι Άγιοι του Θεού δεν διανοούνται να καταστρέψουν. Οι αυτοκράτορες και οι μισάνθρωποι επίσκοποι μπορούν να κάνουν πολλά. Επίσκοποι έκαιγαν στην πυρά στον μεσαίωνα γυναίκες ως μάγισσες στην Ευρώπη. Βεβαίως υπήρξαν και υπάρχουν επίσκοποι σε τροχιά αγιότητας.
Ας το δούμε από μια άλλη σκοπιά:
Ζούμε σε μια χώρα που η προβοκάτσια και η στρέβλωση και η λάσπη είναι γεννημένες και μεγαλωμένες εδώ μαζί με την φιλοσοφία και τα μαθηματικά. Και δυστυχώς η λάσπη όταν πέφτει, πέφτει με μαθηματική ακρίβεια και από πρόσωπα που συχνά δυσκολεύονται να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα.
Σε ένα κείμενο μνημονευόταν ο Παπαρρηγόπουλος. Αυτός όμως είναι σύγχρονος, άρα, τεκμήρια και έγγραφα εκείνης της εποχής χρειαζόμαστε. Υπάρχουν έγγραφα της εποχής που να αναφέρονται σε σφαγές και εξανδραποδισμούς;;;  οι νόμοι και οι κώδικες δεν φτάνουν, χρειάζονται αποδείξεις. Αν υπάρχουν ενημερώστε μας.
Γίνεται αναφορά για 50 ή 100 εκατομμύρια Έλληνες και έντονη πληθυσμιακή πυκνότητα και αστική πυκνότητα τότε και μέσα από συστηματικούς διωγμούς των χριστιανών τελικά ερημώνει η Ελλάδα.
Όσον αφορά τα σπίτια ακόμα και σήμερα στα χωριά είναι με μεσοτοιχίες αρά εύκολα τα κατσίκια πηδούν από την μια χαμηλή στέγη στην άλλη, όπως περιγράφει ο Παπαρρηγόπουλος (;;;).
Δεν μπορεί να υπήρχαν 50 εκατ ή 150 εκατ Έλληνες και όλοι μαζί οι οπλίτες απέναντι στους πέρσες το 479 πχ να είναι 40.000 ή ο Αλέξανδρος να φεύγει με 30.000 οπλίτες. Αρά κάτι λάθος υπολογίζουν οι φανατικοί των αρχαίων Ελλήνων που μιλούν για γενοκτονία. Και μην ξεχνάμε τον λοιμό του 4ου πχ αιώνα μέχρι και την ισπανική γρίπη του 1917 που έστειλε στο χώμα το ¼ του ελληνικού πληθυσμού.
Το 1945 ο ελληνικός πληθυσμός ήταν 4.000.000 ψυχές και οι τούρκοι 8.000.000 ψυχές με πολλούς να είναι κούρδοι και κρυπτοχριστιανοί αλλά και άλλες φυλές. Άρα πληθυσμιακά καταρρίπτεται ο ισχυρισμός. Επιπλέον, για πάνω από ένα αιώνα έχουμε κύματα μετανάστευσης που στέρησαν την Ελλάδα μας από πολλά μελλοντικά εκατομμύρια ψυχών. Σε μια μελέτη -- πριν 12 χρόνια περίπου -- κατέληξαν ότι οι Έλληνες συνολικά στον πλανήτη αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια ψυχές.
Και βεβαίως μην μπερδεύουμε την διαφθορά του Βυζάντιου και την οφειλόμενη σε αυτήν πτώση του και την προσχώρηση μεγάλων τμημάτων της επικρατείας στους Οθωμανούς με αυτό που αποκαλείται διώξεις κατά των χριστιανών. Η διαφθορά ήταν απίστευτη, τα αξιώματα αγοροπουλιοντουσαν και ο απλός λαός καταπιεζόταν, όποιος και αν ήταν.
ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ
Αν έλαβαν χώρα όλα αυτά, έγιναν από ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. Όπως ακριβώς σε όλους τους εμφυλίους αρχής γινομένης από τον τρωικό πόλεμο και τελειωμένης (;;;) το 1946-49. (Βάζω τα ερωτηματικά γιατί ανησυχώ ότι ο εμφύλιος δεν έχει τελειώσει ακόμα).
Αρά, με σχεδόν 5 εμφυλίους από το 1823 και μέχρι σήμερα ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν χρειαζόμαστε τον Χριστιανισμό για να σκοτώνουμε και να σφάζουμε ο ένας τον άλλον.
Προφανώς γνωρίζετε τι έκαναν οι κομμουνιστές στους άλλους και τι έκαναν οι φασίστες και γερμανοτσολιάδες στους άλλους. Πυροβολούσαν και σκότωναν όλοι όλους για ασήμαντες αφορμές, γιατί απλά τους είχαν άχτι, βίαζαν κατά δεκάδες μια κοπέλα και μετά την πετούσαν σε μια πηγάδα. Ο Χριστιανισμός φταίει και για τον εμφύλιο του 46-49;
Ενημερωθήκατε πότε για τις τρύπες σε Μελιγαλά και Χελμό;
Ενημερωθήκατε ποτέ για το παιδομάζωμα;
Ενημερωθήκατε ποτέ για τους καταδότες των γερμανών και τα αντίποινα;
Ενημερωθήκατε ποτέ για το τι έκαναν οι βενιζελικοι στους αντιβενιζελικούς και το αντίθετο στα χρόνια του διχασμού;
Ο Χριστιανισμός τα έκανε;
Υπό μια έννοια ναι, καθώς τα έκαναν χριστιανοί.
Δεν τους κατηγορείτε όμως. Φυσικά το παιχνίδι έχει περάσει στον πολίτικο στίβο και δεν κατηγορείτε ούτε τους μεν ούτε τους δε με την ένταση που κατηγορείτε τους Χριστιανούς.
Ο Αρχιτέκτονας της Ελληνορθόδοξης θρησκείας ουδέποτε είπε και μίλησε για βία, αντιθέτως είπε: στρέψτε και το άλλο μάγουλο. Μήπως οι πολεμόφιλοι και πολεμοχαρείς προγονοί μας ένιωθαν άβολα ακούγοντας για συγχώρεση και αγάπη;
Και ο μεγαλύτερος παγκόσμιος πολιτισμός ανήκει στο παρελθόν. Τώρα τι κάνουμε ;;; 
Η επικείμενη γενοκτονία και ο επικείμενος εθνικός ακρωτηριασμός
Ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση κτίζει κομματικό κράτος, εσείς οι συνταξιούχοι φωνάζετε για τις χαμένες απολαβές οι οποίες ήταν με δανεικά και κανείς μα κανείς δεν βλέπει την επικείμενη γενοκτονία. Και επίσης τον επικείμενο εθνικό ακρωτηριασμό.
Γύρω μας υπάρχουν αράχνες, φίδια και αρουραίοι. Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία κ Τουρκία. Όποιος και αν το παίζει φίλος μας, δεν είναι. Είμαστε μόνοι. Και πρέπει να είμαστε δυνατοί. Αλλά τρωγόμαστε μεταξύ μας και ασχολούμαστε με οτιδήποτε έγινε πριν από 2000 χρόνια και όχι με το σήμερα.  Και σήμερα μας απασχολούν συντάξεις, πελατειακές σχέσεις και αλισβερίσια κομματικά. Ενώ θα έπρεπε να στήνονται συνεχώς εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και ευέλικτα αγροτικά επιχειρηματικά σχήματα και με στρατηγικά προϊόντα σαν την πατάτα να κατακτούμε ολόκληρο τον κόσμο. Οι νέοι να έχουν διακόνημα και οι ένοπλες κυμάνεις να προκαλούν φόβο σε όποιον θα τολμούσε να γυρίσει να τις κοιτάξει.
Είμαστε ευλογημένο μέρος άλλα κάποιος μας καταράστηκε να κοιτάζει ο καθένας την πάρτι του.
Ίσως βέβαια φταίει πάλι ο Ιησούς και ο Χριστιανισμός και δεν το έχω καταλάβει εγώ.
Μην μπερδεύετε τον χριστιανισμό με αυτούς που φέρουν τον φερετζέ του χριστιανού.
Είμαστε ένας λαός που ενεργεί με εμπάθεια, εκδικητικότητα και πρόθεση εκμετάλλευσης ο ένας απέναντι στον άλλο. Και γνωρίζουμε να χρησιμοποιούμε πολύ καλά το δεκανίκι που ακούει στην φράση: φταίει πάντα ο άλλος και ποτέ εμείς.
Όπως και σήμερα για την οικονομική κρίση φταίνε οι άλλοι, το δντ, η τρόικα, οι γερμανοί, άλλα όχι εμείς. Όχι ο κομματισμός και οι πελατειακές σχέσεις που επέβαλαν αυτοί που εμείς ψηφίζουμε και εκλέγουμε για να μας κυβερνήσουν.
Αν θέλετε, αν έχετε ανάγκη από φταίχτες και εχθρούς συνεχίζετε να κατηγορείτε τον χριστιανισμό που σαν θρησκεία είναι η θρησκεία της ταπείνωσης της συγγνώμης και της αγάπης, και συνεχίστε με παρωπίδες ψέματα και δικαιολογίες. Όλους αυτούς τους φερετζέδες που κατευθύνουν την ζωή μας και την χώρα μας για 200 χρόνια (από την Παλιγγενεσία) αλλά και 3000 χρόνια τώρα (από τον πρώτο εμφύλιο, τον Τρωικό).
Ποτέ μα ποτέ δεν θα είμαστε ένα ελεύθερο κράτος και έθνος αν δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την Αλήθεια.
Τα αρχαία κείμενα σώθηκαν χάρη σε μονάχους
Είναι γενικά αποδεκτό ότι μεγάλο μέρος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας θα είχε χαθεί αν δεν υπήρχαν μονάχοι αφιερωμένοι στο να αντιγράφουν τα κείμενα και έτσι να τα διασώζουν. Είναι μια αλήθεια και μην την ξεχνάμε.
Η τελευταία μας ευκαιρία
Σήμερα, μέσω της κοινωνίας της πληροφορίας και των απεριόριστων δυνατοτήτων ενημέρωσης, έχουμε την δυνατότητα να συγκεράσουμε την διδασκαλία και φιλοσοφία των αρχαίων με το κήρυγμα του Ιησού και να στήσουμε ένα στέρεο και ολοκληρωμένο Ελληνοχριστιανικό Πολιτισμό και να προβούμε σε αυτό που ήταν πάντοτε αποστολή μας σαν λαός.
Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.
Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΘ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘ ΟΜΟΙΩΣΗ.
 Με εκτίμηση
Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου