Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ .

Μερικοί φοβούνται όταν ακούνε για μια Παγκόσμια Κυβέρνηση Φιλοσόφων  . Φοβούνται οτι  οι  Φιλόσοφοι  δεν θα λαμβάνουν υπ' όψιν τις επιθυμίες του λαού .
Ας ξεκαθαρίσουμε τις παρεξηγήσεις .
Οι πιο πολλοί απλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοί να κυβερνήσουν διότι έχουν εξ' ίσου ισχυρές ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ .
Λένε : Θέλω να κάνω όσα παιδιά μου κατέβει και συγχρόνως θέλω να ζώ σε έναν πλανήτη ειρηνικό , χωρίς πείνα και ασθένειες .
Ή , το άλλο : Θέλω να καταναλώνω όλα τα καλούδια των σούπερ μάρκετ και συγχρόνως να ζώ σε έναν πλανήτη καθαρό .
Μα αυτά είναι αντιφατικές επιθυμίες !
Δεν μπορεί να τα έχεις ΟΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ !
Οι Φιλόσοφοι έχουν ιεραρχήσει τις επιθυμίες τους και γνωρίζουν οτι το να ζείς σε έναν ειρηνικό πλανήτη είναι σπουδαιότερο απο το να κάνεις 10 παιδιά .
Το να ζείς σε έναν καθαρό πλανήτη είναι σπουδαιότερο απο το να καταναλώνεις αφρό ξυρίσματος ή τεχνητές βλεφαρίδες .
Οι Φιλόσοφοι λοιπόν θα επεμβαίνουν μόνον εκεί που υπάρχουν αντικρουόμενες επιθυμίες . Αν κάποια επιθυμία του κόσμου δεν συγκρούεται με κάποια άλλη , εκεί δεν έχουν λόγο να επέμβουν οι Φιλόσοφοι . Εκεί αποφασίζει ο λαός .
Υ.Γ. Επεξηγήσεις σε όσους δεν έχουν οικειότητα με Χημεία και Οικολογία :
Ο υπερπληθυσμός είναι μία απο τις αιτές της πείνας και των ασθενειών . Και η πείνα είναι μία απο τις αιτίες πολέμου .
Η κατανάλωση χιλιάδων νέων προίόντων ( της βιομηχανικής εποχής ) είναι η αιτία άνθισης της βιομηχανίας . Και η βιομηχανία είναι η κύρια αιτία ρύπανσης του πλανήτη και εξάντλησης των φυσικών πόρων .
Θα πεί κάποιος οτι "ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ο υπερπληθυσμός δεν θα οδηγούσε σε πολέμους και η κατανάλωση δεν θα οδηγούσε σε ρύπανση " .
Απαντώ οτι η τιμιότητα των ηγετών δεν είναι το φάρμακο που θεραπεύει όλες τις ασθένειες . Χρειάζεται και η αυτοπειθαρχία των πολιτών . Όσο τίμιοι και νάναι οι κυβερνώντες , αν το κάθε ζευγάρι κάνει 10 παιδιά πώς θα τους θρέψουν οι τίμιοι ηγέτες ; Μαγικά θα κάνουν ;

Επειδή  η   GOOGLE   δεν  δίνει   πλέον  δυνατότητα   εύκολης  επικοινωνίας  ,  όσοι  ενδιαφέρεστε   μπορείτε  να  βρίσκετε   τα  κείμενά  μου   στην  σελίδα  FACEBOOK   :  Πυθαγοριδης   Πυθαγορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου