Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑ..



Αγαπητέ Γιάννη!
Σε ευχαριστώ ολόψυχα για το μήνυμά σου, αλλά και για τις ΕΥΧΕΣ σου, τις οποίες ανταποδίδω ολόκαρδα και σε εύχομαι να είσαι καλά. Ευχές για όλους μας, αλλά και κυρίως για την Πατρίδα μας.
Είναι μεγάλη μου τιμή να επικοινωνώ και να συνομιλώ με ανθρώπους που σε μερικά θέματα ίσως να έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά και εν τέλει δεν απομακρύνονται από την αγάπη, την ιδέα, αλλά και την αγωνία για το μέλλον της ανεκτίμητης Πατρίδας μας που λέγεται Ελλάδα, και την οποία οφείλουμε όλοι μας να υπηρετούμε μετά πίστης και θυσιών.
Για όλα αυτά που μου γράφεις θα σου απαντήσω σε απλή γλώσσα. Η οποία είναι η μοναδική φιλοσοφική γλώσσα εις την παγκόσμια ιστορία. Με φιλοσοφικές έννοιες απίστευτου βάθους και αξίας. Όπως π.χ. κακό και καλό (4 γράμματα, διαφέρουν εις το τρίτο), δικτατορία και δημοκρατία (10 γράμματα), αμφότερες δίδυμες έννοιες δηλαδή δίδυμες αδελφές). Οι πρώτες προηγούνται, διότι στέλνουν μηνύματα προς τις δεύτερες για τις συνέπειες. Τα θεμέλια της Δημοκρατίας δημιουργήθηκαν επί της μακρόχρονης κυριαρχίας του Πεισιστράτου, και απέφεραν καρπούς εις τον 5ο Αιώνα, την κλασσική εποχή που λέγεται και αιώνας της Δημοκρατίας. Προηγουμένως ο Σόλων αφού νομοθέτησε, αυτοεξορίστηκε επί 10 χρόνια, για να μη υποκύψει σε τυχόν πιέσεις να άρει δηλαδή τους νόμους που έθεσε για την λειτουργία της Πόλης. Ύψιστης σημασίας η αυτοεξορία του, την οποία αγνοεί η σύγχρονη Πολιτική.
Εις την αρχαία εποχή και κυρίως εις την Ελλάδα μας δεν υπήρχαν ιδεολογίες και ιδεοληψίες. Δηλαδή μαρξισμός, κομμουνισμός, σοσιαλισμός, φασισμός, σίαλο-δημοκρατία και άλλα κουραφέξαλα, αλλά και τερατώδη δημιουργήματα της σύγχρονης εποχής, που ισοπεδώνουν κάθε έννοια της ηθικής, ευτελίζουν την αξιοπρέπεια του άλλου, ταπεινώνουν και υποτάσσουν τον άνθρωπο. Και  που ως ήδη γνωστόν διχάζουν και καταστρέφουν κοινωνίες και λαούς, τους οποίους ταυτόχρονα αποπροσανατολίζουν, αλλά και καταστούνε εχθρούς μεταξύ τους. Υπήρχε ο άνθρωπος, ο πολίτης με την δική του ευθύνη απέναντί του εαυτού του, απέναντι της κοινωνίας και της Πολιτείας. Αυτός και μόνο αποφάσιζε για την τύχη του. . 
Ο Ελληνικός Πολιτισμός, η κορωνίδα της Παγκόσμιας Ιστορίας, είναι δημιούργημα χιλιετιών και σε πολλές φάσεις. Μετά την Μυκηναϊκή Εποχή, που αρχίζει η γέννηση της Ιστορίας, έχουμε την δημιουργία του πνεύματος, σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής δημιουργίας που μεταλαμπαδεύθηκαν αργότερα εις όλη την ανθρωπότητα. Όμως εις την εποχή που αναφέρομαι τώρα, έχουμε το εξής ΘΑΥΜΑ και ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, που είναι τα μοναδικά εις την Παγκόσμια Ιστορία. Διότι ως γνωστόν ενώ μετά την Γεωμετρική Εποχή, και μέχρις την Εποχή των Ρωμαίων, όπου υποδουλώθηκε η Ελλάς από τους Ρωμαίους, ενώ εμείς οι Έλληνες με τις συνεχείς έριδες κατασπαραζόμασταν μεταξύ μας και χύνονταν πολύ αίμα, ταυτόχρονα είχαμε και την έξαρση της Δημιουργίας του Πνεύματος και των Επιστημών. Π.χ. ενώ οι Σπαρτιάτες επί του Πελοποννησιακού Πολέμου κρατούσαν υπό ομηρία την Αθήνα, οι Αθηναίοι κτίζανε παράλληλα και τον Παρθενώνα. Αυτό είναι ένα μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο και θαύμα.

Που θέλω τώρα να καταλήξω και να σου απαντήσω σε όλα αυτά που μου γράφεις, και που εγώ πολύ εκτιμώ.  Γνωστό και αδιαμφισβήτητο είναι, ότι εμείς οι Έλληνες δεν βλάψαμε ποτέ κανένα άλλο Λαό. Όπως ορθώς αναφέρεσαι εις τους άλλους λαούς που δυστυχώς έχουν βλάψει άλλους λαούς της ανθρωπότητας, αλλά και εμάς τους ‘Ελληνες και την Πατρίδα μας. Όμως σε αυτά που ορθώς αναφέρεσαι, δεν είναι το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. Αλλά ούτε και ένα άλλοθι για την δική μας τώρα συμπεριφορά, δηλαδή που ως γνωστόν βλάπτουμε τον ίδιο τον εαυτόν μας.  Τι εννοώ; Αυτό το οποίο πρέπει να μας γίνει συνείδηση είναι, ότι  ανεξαρτήτως της συμπεριφοράς «άλλων εις βάρος μας», εμείς δεν σημαίνει ότι εξαιτίας αυτών θα πρέπει να υποκύπτουμε, να ανεχόμαστε τις συμπεριφορές, τις πιέσεις και εκβιασμούς των άλλων. Δηλαδή και να τους μιμούμαστε, αλλά και να συνεργούμε εις την καταστροφή του ίδιου του Λαού μας και της Πατρίδας μας. Μάλιστα με τέτοια Ιστορία που έχουμε και με τέτοια Πολιτιστική συνεισφορά.
Εμείς οι ‘Ελληνες κατά την αποκαλούμενη «400 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς» κρατήσαμε όρθιο και υψηλά το Γένος», δια της δημιουργικής μας δραστηριότητας μας και δύναμης ήμασταν ο Πυλώνας  της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μετά το 1831 έχουμε τον κατήφορο. Σήμερα, όλα αυτά που βιώνουμε, που είναι τώρα η πρόταξη της ψυχικής και πνευματικής δύναμης και θέλησης  μας, να αντισταθούμε εναντίον της ταπεινωτικής υποταγής και του εγκλήματος που γίνεται εις βάρος του Λαού μας, της Πατρίδας και του Έθνους με τα Μνημόνια;  Δηλαδή, «οι άλλοι» έχουν την δύναμη να μας κάνουν κακό, εμείς γιατί τους αφήνουμε, γιατί δεν αντιστεκόμαστε;

Ο κάθε άνθρωπος, οι πολίτες, ο κάθε λαός είναι, και πρέπει να είναι, υπέρ της δικής του αυτοκυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας, και εκ του λόγου αυτού είναι, και πρέπει να είναι,  υπεράνω του κάθε Συνταγματικού Χάρτη, των Θεσμών και άλλων Δυνάμεων που υποθάλπουν την υπόσταση της Χώρας και του Λαού.

Περαίνων, αγαπητέ, φίλτατε και αγωνιστή Γιάννη μου, οι άλλοι «εγκληματούνε απέναντι του Λαού μας», διότι το έγκλημα είναι έμφυτο σε αυτούς. Αλλά ενώ αυτό είναι γνωστό σε εμάς, εμείς γιατί το χρησιμοποιούμε και ως άλλοθι, αλλά παράλληλα και διχαζόμαστε, και φιλονικούμε μεταξύ μας, δηλαδή βλάπτουμε ανεπανόρθωτα μόνο τους ίδιους τους εαυτούς μας, την Πατρίδα μας, την Ελλάδα. Εν όψει του κινδύνου για την Πατρίδα και  το ‘Έθνος μας, γιατί δεν δημιουργούμε  αντιστάσεις και δεν προτάσσουμε  τις απίστευτες ψυχικές δυνάμεις μας, οι οποίες δυστυχώς ευρίσκονται σε λήθαργο, για να σώσουμε και την Πατρίδα μας, αλλά και να ανυψώσουμε το Έθνους μας!

Και πάλιν σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου το οποίο ήταν προωθητικό για μένα να διευρύνω τις σκέψεις μου οι οποίες προφανώς δεν περάσανε προς το πρόσωπό σου μέσω του άρθρου που διάβασες.
Εις την ζωή πρέπει να λέγονται όλα,  και τα ευχάριστα, αλλά και τα δυσάρεστα, που σημαίνει ότι μόνον έτσι διορθώνονται και αποτρέπονται εν συνεχεία τα επόμενα δυσάρεστα. Διότι η αλήθεια δεν έχει εθνικότητα και εκ του λόγου αυτού πολύ οδυνηρό και με πολύ δυσάρεστες συνέπειες, όταν αυτή αποκρύπτεται και σπρώχνεται κάτω από τα χαλί.
Χωρίς να θέλω να αυτοπροβληθώ, αυτά που συμβαίνουν σήμερα, τα είχα προαναγγείλει  από το 1981, ως μία από τότε κακή Κασσάνδρα. Εις το άρθρο μου αναφέρθηκα και εις την σύγχρονη ιστορία π.χ. την δραστηριότητα των Ελλήνων κατά την «400-χρονη σκλαβιά», που ήσαν ο πυλώνας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και που ήσαν υποδειγματικοί και δυναμικοί άνθρωποι και έτσι κράτησαν υψηλά το Γένος. Εκ του λόγου αυτού εις το άρθρο μου άφησα και υπονοούμενα για την μετά το 1831 εποχή,  που πήραμε τον κατήφορο με όλες τώρα τις οδυνηρότατες συνέπειες που υφιστάμεθα εδώ και 7 χρόνια εις πετσί μας.
Δεν διερωτώμεθα ούτε γιατί οι άλλοι ‘Ελληνες, εκατομμύρια ανά την υφήλιο, του ζούνε εις τις χώρες του Εξωτερικού είναι υποδειγματικοί και δυναμικοί πολίτες και κρατάνε υψηλά το όνομα της καταγωγής τους και την Πατρίδα, και οι οποίοι όμως έχουν διαφορετική αντίληψη για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα εις την Ελλάδα μας. Και εκ του λόγου αυτού, κατά την «εδώ αντίληψη μας», αυτοί δεν είναι Ελληνες και εχθρεύονται την Πατρίδα μας;  Και αυτό, διότι κάποιος μου έγραψε, ότι δια του άρθρου μου εχθρεύομαι τους ‘Ελληνες και την Πατρίδα μου!
Όταν κανείς εχθρεύεται την αλήθεια βλάπτει ανεπανόρθωτα και τον εαυτόν του, και τον λαό του, αλλά και την Πατρίδα του, την οποία ο ίδιος δια της συμπεριφοράς του σπρώχνει εις τους ενδογενείς και εξωγενείς λύκους για να την κατασπαράσσουν.
Εύχομαι να είσαι καλά, Χρόνια Πολλά σε όλους μας και εν πρώτοις εις την Πατρίδα μας.
Φιλικά
Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου